Zonnedak GroeneWaarden

Meerdere dorpsgenoten in Heveadorp en ook inwoners van de andere dorpen in de omgeving hebben geen geschikt dak voor zonnepanelen. Zij zouden daarom graag willen profiteren van een collectieve toepassing van zonnepanelen.

De Stichting HeveaInitiatief heeft deze uitdaging opgepakt en heeft het project Zonnedak GroeneWaarden geïnitieerd.

In een samenwerking tussen de St. HeveaInitiatief, de energiecoöperatie ValleiEnergie en de firma Hooijer is een plan ontwikkeld voor grootschalige opwekking van energie. Dat gaat gebeuren met behulp van zonnepanelen op de gebouwen van de GroeneWaarden op de locatie van de voormalige steenfabriek in de uiterwaarden van de Rijn nabij het kasteel Doorwerth.

Hooijer Biomassa, eigenaar van de GroeneWaarden, heeft een deel van haar daken beschikbaar gesteld. De energiecoöperatie ValleiEnergie gaat de zonnepanelen plaatsen en de elektriciteit die daarmee wordt opgewekt afzetten naar bewoners in de omgeving.Waarom meedoen aan project GroeneWaarden?

 • Je hebt geen ruimte voor eigen panelen, maar je wilt wel graag je eigen CO2-verbruik compenseren.
 • Je wilt je graag inzetten voor een betere toekomst voor je (klein)kinderen
 • Je wilt of een beter rendement krijgen dan op je spaarrekening.
 • Per ValleiEnergieDeel betaal je €120 euro. Door te investeren in project GroeneWaarden doe je dit allemaal. En jouw rendement kan oplopen tot 4 à 5% per jaar, met een terugverdientijd van 9 à 10 jaar.

  Hoe werkt het?

  Als deelnemer koop je één of meer ValleiEnergieDelen.
  Eén ValleiEnergieDeel brengt ongeveer 100 kWh per jaar op.
  Dus voor 2.800 kWh per jaar en heb je 28 ValleiEnergieDelen nodig. Je mag uiteraard ook méér of minder ValleiEnergieDelen afnemen.

  Meedoen betekent dat je vijftien jaar lang geen energiebelasting [EB] hoeft te betalen over de opwek van jouw ValleiEnergieDelen tot aan maximaal je eigen gebruik.
  Ook deel je mee in de eventuele winst die, na aftrek van de kosten, overblijft van de verkoop van stroom.

  Postcode
  Aan Fase 1 (oude postcoderoosregeling) kunnen nog een beperkt aantal deelnemers mee doen die in de postcodegebieden 6665, 6666, 6861, 6862, 6865, 6866, 6869, 6871, 6874, 6718, 6721, 6703 en 6704 wonen. Dus wil je in 2022 al profiteren van het het Zonnedak GroeneWaarden, schrijf je dan snel in.
  Voor Fase 2 (nieuwe postcoderoosregeling) is nog voldoende ruimte voor nieuwe deelnemers, maar het postcodegebied is beperkter. De deelnemers aan Fase 2 moeten wonen in de postcodegebieden 6665, 6666, 6861, 6862, 6865, 6866, 6869, 6871 en 6874.

   

   

  Inschrijven !?

  Als je wil meedoen aan de duurzame opwek van zonnestroom op de GroeneWaarden schrijf je dan in op: valleienergie.nl/zonnedak-groenewaarden

   

  Meer weten? Heb je vragen? 
  Neem dan contact op met Lex Hoefsloot van het projectbureau van de energiecoöperatie ValleiEnergie, via lex.hoefsloot@valleienergie.nl  of 06 – 50 65 37 35.

  Het projectbureau realiseert alle groene opwekprojecten. Zij staan je graag te woord.


  Dit is een activiteit van de Stichting HeveaInitiatief